Dec 24, 2012

Všetko má svoj čas..



..A tak som videl, že pre človeka niet lepšieho, ako radovať sa zo svojich diel, lebo to je jeho podiel. Veď kto by ho mohol zaviesť tam, kde by videl, čo sa v budúcnosti stane? 
Je čas ľúbiť blízkych, ďakovať..
Krásne sviatky prajem Vám všetkým!

K *

Dec 21, 2012

Sous Vide...

Neviem, či niekto z Vás toto slovné spojenie v živote počul, ale mne pri prvom raze napadlo iba moje obvyklé: "Dofrasa, ďalšie novoročné predsavzatie (rozumej prihlás sa konečne už na tú francúžštinu), ktoré by sa oplatilo dať do to-do listu vecí na ďalší rok.

Tak som sa teda nechala poučiť párom šikovných ľudí, ktorí túto techniku, a teraz hádajte čoho, používajú. Nebojte sa, nejdeme sa hrať na naťahovačku, koho to bude dlhšie baviť, Sous-Vide je prosím pekne, zrejme ani pre Vás nikdy nepočutá metóda varenia, pri ktorej varíte veci vo vákuových vreckách pri nízkej, presne stanovenej teplote. Takže francúzske okienko uzatváram tým, že to v preklade znamená vo vákuu. Zasa raz o niečo múdrejšia. 

Prvý raz som mala možnosť ochutnať na vínnej ceste steaky a vajíčka, šiši kombinácia, ale nie až také zlé prihliadnuc na množstvá vína. :) A keď som druhý krát videla kuchárske umenie v praxi, už mi nedá sa nepodeliť aspoň o vizuálny zážitok, pri ktorom Vy pomaly ochkáte, zapíjate divinu dobrým červeným vínom a ráno nemusíte vstávať :)

Tak Vám ponúkam na vizuálnu ochutnávku a inšpiráciu aspoň Vianočný recept. 


Dajte vedieť, čo si o tom myslíte.. :)

Dec 17, 2012

Skladačka mesta..


Jestvuje medzi Vami niekto, kto nerád cestuje? V Bratislave bývam už zopár rokov a dosť často počúvam o tom, ako je to tu fádne, šedé, bez života a pohybu. Niektorí pochopia, že mesto je čiastočne aj odrazom toho, koho v ňom poznáme, iní ostávajú v tom, že radšej sa presťahovať tam, kde to žije je jednoduchšie ako ďalej znášať to, že nemajú v meste, to, čo potrebujú. A tak cestujú. Buď na krátko, ale v prípade silnejších pováh a odvahy i na dlho. Dôvodov je kopec..


Ak by ste vedeli, že je možnosť ZMENIŤ niečo v Bratislave.. 
niečo otvoriť, 
niečo pridať, 
niečo postaviť, 
niečo spestriť..
 
Čo by to bolo?
Čo VÁM v Bratislave chýba???



Dec 14, 2012

27

Lessons learned.. in a lifetime..
Týždeň míľnikov, indeed.
Vrátane narodenín :)
A práce..
Je fuč.
Dobrodružstvo začína..

Držte palce, idem objavovať svet.. A priestor pre snívanie, pre status quo, ktorý iba bude.
Pre dýchanie ináč.
Pomalšie.
Zhlboka.
Najmä vďačne.

Hor sa žiť!!!