Mar 13, 2013

Ako chutí Brusel #1.. Vône a chute

Keďže opísať slovami Brusel počas troch dní bude náročnejšie, rozhodla som sa, že to pojmem tentokrát viac vizuálne a skôr tematicky.. Síce som strávila v Bruseli pomerne krátky čas, (našťastie to nebolo prvý krát) ale o to pestrejší, takže bude sa na čo pozerať i o čom si čítať! A ak budete potrebovať vedieť viac, nejako sa dohodneme! V Bruseli totiž môžte toho zažiť naozaj veľa. Napríklad si poviete, že sa skúsite iba tak poprechádzať po uliciach mesta a zrazu akoby uchopíte tú atmosféru, pochopíte o čom je Brusel. 

                                                                      #1. O čokoláde. 

 Túlate sa po obchodoch, hovoríte si, že vy predsa doma tej čokolády máte na kilá tak či tak, a niektorá je navyše naozaj takzvaná belgická, takže sa snažíte odolať a nič si nekupovať. Potom ale idete okolo takéhoto skvostu a už sa nečudujete, že si chce každý kúpiť belgickú čokoládu. Ak by aj tú našu predávali v takýchto obchodíkoch, myslím, že by som zvážila príslušnosť značkám a prípadne národnostiam. Nedalo sa nefotiť, úplne to lahodilo očiam, duši pri predstave na čokoládu i hlave pri pomyslení na pominutie zmyslov, ktoré by asi nasledovalo.. Čo si budeme hovoriť, pekná krabička čokolády vždy poteší, no nie? Tak Vám musím prezradiť, že som do toho obchodu radšej nevošla. Lebo by som už asi tak ľahko a hlavne naprázdno neodišla.

  
                                                                     #2. O wafliach.

V tomto prípade je nutno konštatovať, že wafle sú must, chutia dobre i "natural", ja osobne som za verziu s džemom a so šľahačkou, tú odporúčam.. Keby ste videli tie rôzne kombinácie, možno by ste si povedali, že radšej ostať klasikom, aj keď zmena nezaškodí občas.

                                                        #3. O mušliach a slimákoch. 

 Odporúčam poriadne sa potúlať uličkami okolo Grand Place, nájdete tam uzučké ulice plné reštaurácií, odkiaľ na Vás vykrikujú čašníci, pozývajú Vás dovnútra a snažia sa odhadnúť odkiaľ ste. A tak ich nechávate v tom, že možno sa vrátite, pozeráte sa naokolo úplne do sýtosti, zvažujete, či ste skôr za slimáky alebo za mušle a popri tom sa Vám oči kochajú na krboch, na víne rozliatom v krištáľových pohároch, a na ľuďoch, ktorí vyzerajú, že im je naozaj dobre, spokojne.. Veru, že bolo fajn sa takto kochať..

                                                                   #4. O pive. 

 Prosím túto fotku berte s rezervou, predsa len si treba ten život trocha zľahčiť a načo by som Vám pózovala pri pive ideálne usmievajúca sa za nejakým stolom, keď sa môžem nechať nahovoriť na takúto blbosť, ľudia naokolo sa zastavujú, smejú a potom sa všetci idú do radu fotiť svorne na "môj štýl"? No nestojí to za to? (Ehm, čo Vám poviem, zdokumentované to ostalo, tak sa aspoň delím v snahe spraviť si zo seba srandu :)


                            #5. Čo dodať, už len si užívať a odskočiť si medzitým do Antwerp!
                                                             O tom ale nabudúce!!!

No comments:

Post a Comment